Uutiset

Kauan odotettu paimennuspäivä vietettiin 12.8. Keski-Suomen Karstulassa Rantalan Mirvan ammattitaitoisessa opastuksessa. Mukana menossa 10 koirakkoa, josta itsellä mukana Hellu ja kasvateista Viivi sekä Natja. Päivä oli sopivan lämmin ja tuulinen, koirat tekivät kaksi kierrosta lampailla ja jokaisessa oli kehitystä havaittavissa. Kaikkiaan nähtiin...

5.8. Natja kävi luonnetestissä näköisellään arviolla.

Osiot olivat seuraavanlaiset:
Toimintakyky: +1a Kohtuullinen
Terävyys: +1b Koira joka ei osoita lainkaan terävyyttä
Puolustushalu +1 Pieni
Taisteluhalu +2b Kohtuullisen pieni
Hermorakenne +1a Hieman rauhaton
Temperamentti +1 Erittäin vilkas
Kovuus +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen,...

23.7.2023 Viivi, virallisemin Wild Whisper's Ihka-Inger kävi Kalajoen hiekkasärkillä KV-näyttelyissä kasvattajatuomarilla (Pinja Hiltunen) näytillä. Tulos olikin ihan imarteleva avoimen luokan voitolla kera SA:n sijoittuen PN3:ksi vetskun ja valion taakse. Niinpä sertitili aukesi ja lisäksi vara-cacib räpylään. Onnittelut Tarulle!

Pystytuulen Mimosa tutummin "Oosa" pyöräytti 7kk mittariin ja ajateltiin sitten että hyvähän se ois joskus ihmisten ilimoilla käydä. Kohteeksi valikoitui Saarijärven KR ja tuomariksi Paavo Mattila. Oosa kyllä yllätti vieraanvaraisuudellaan, pientä piipitystä oli alkuunsa muttei minkään sortin jännityksiä koirien ja ihmisten seassa. Tuloksena KP ja...

11.6. Pielavesi RN (Kolomen Kimppa-näyttely) tehtiin täsmäisku 12 koiran voimin. Meillä joukkuuesta mukana kolme. Sillä tavalla erikoinen reissu että omille ei saatu kotiintuomisia, mutta kasvatit pitivät lipun salossa! Tuomarina rotukehässä toimi allrounder Juha Putkonen niin jämteillä kuin porokoirillakin.

Terveysuutisia

08.06.2023

Wild Whisper´s Vauhti-Veaiku "Veikko" lonkat C/C, kyynärät 0/0, LTV0, VA0, SP0 ja silmät OK
Wild Whisper´s Jalo-Jalbmár "Jalo" lonkat B/B, kyynärät 0/0, LTV0, VA0, SP0 ja silmät OK

Viikonloppu vietettiin kertakaikkisen mahtavalla kokoonpanolla! Lauantaina vierailimme Siilinjärven Mehtäkoera-näyttelyssä, jossa kelit helli ja ensimmäiset possunpunaiset läiskät päästiin rasvaamaan. Tulokset olivat seuraavanlaiset:

Wild Whisper's Titanium JUN ERI1 SA JUN-SERT, PU1, SERT, ROP-JUN, ROP
Jämtlanninpystykorvat arvosteli Hannu Talvi ja...

Valiouutisia

16.05.2023

Meillä oli mairitteleva päivä Seinäjoella 6.5. kun Wild Whisper´s Onyx "Piru" läksi ensimmäisiin koitoksiinsa ja sai kotiintuomisiksi kaikki jaossa olevat herkut tuloksena JUN ERI1 SA JUN-SERT, PN1, SERT, ROP. Hellu puolestaan teki hattutempun ja otti kolmannesta peräkkäisestä näyttelystä JUN-SERTin saavuttaen samalla JMVA-arvon ja pokasi myös...

Alla diaesitys kylläkin käänteisessä järjestyksessä. Sää lämmitti ja järjestelyt olivat moitteettomat. Kuvista ja seurasta kiitos Aleksandralle!

Vietettiin tällä kertaa Laukaan Peurungassa. Päiväreissulla oltiin Kristianin kanssa liikkeellä, Päre ja Hellu matkassa. Porokoiria oli ilmoitettu vajaa 50, paikalla taisi olla 42 koiraa. Uroksia oli 12 joista 6 tai 7 valioluokassa. Tuomarina allrounder Pirjo Aaltonen.